Κυριακή 31 Μαΐου 2009

You Raise Me Up



IL DIVO - You raise me up


IL DIVO's full version of You Raise Me Up..."Por Ti Sere" (Spanish)...


Westlife - You Raise Me Up


Celtic Woman - You Raise Me Up


Connie Talbot - You Raise Me Up **7 Years Old**

"You Raise Me Up"

When I am down and, oh my soul, so weary;
When troubles come and my heart burdened be;
Then, I am still and wait here in the silence,
Until you come and sit awhile with me.

You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up... To more than I can be.

You raise me up... To more than I can be.

7 σχόλια:

Dee Dee είπε...

ψηφιζω Connie Talbot. Τετοια φατσουλα, τετοια φωνη.... σε ταξιδευει!!

Καλημερα Μαριαννα μου!

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Αναρωτιέμαι γιατί μας χαλάς την ωραία αίσθηση που μας αφήνει η ερμηνεία των Westlife, κυρίως. Ένα ερωτικό τραγούδι τραγουδισμένο από ένα πιτσιρίκι;

Γιατί δηλαδή πρέπει να λουζόμαστε το ψώνιο του κάθε απαράδεκτου, κατά την κρίση μου, γονιού που περιφέρει το παιδάκι του για να μας δείξει τι ωραία που τραγουδάει;

μαριάννα είπε...

Dee Dee

Η αλήθεια είναι ότι οι εκτελέσεις των μεγάλων(ηλικιακά) που διάλεξα, είναι οι αγαπημένες μου. Αλλά πολύ συχνά ακούω και την Connie επειδή με ηρεμεί και μου φτιάχνει το κέφι. Τη βρίσκω αξιολάτρευτη, με φωνή απίστευτη για την ηλικία της, αλλά κυρίως χαζεύω το ντουέντε που έχει αυτό το παιδί. Τα βιντεάκια της έχουν μερικές δεκάδες χιλιάδες κλικ! ;)

Καλό απόγευμα Κατερινάκι!

μαριάννα είπε...

Κατερίνα σ-Μ.

Καλώς τηνε! :)

Βρε συ είσαι κατά των παιδικών ταλέντων; Δηλαδή αν είχες ένα παιδί θαύμα, θα το έκρυβες; Ήταν κακό που είχαμε δει το Δημήτρη Σγούρο παιδάκι; Ή την Σίρλεϋ Τεμπλ και τόσους άλλους, μην αραδιάζω ονόματα τώρα. Καταρχήν, όχι μόνο δεν μ' ενοχλεί, αλλά είναι τα μόνα ταλέντα που θα παρακολουθούσα με ιδιαίτερη χαρά.

Καλό μήνα!

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Να κι άλλη μία φορά που δεν θα συμφωνήσουμε γιατί μιλάμε για δύο διαφορετικά πράγματα.

Εγώ αναφέρομαι σε μία αισθητική αντίληψη που έχει να κάνει με το context που κάποιοι - επαναλαμβάνω, απαράδεκτοι, κατά την άποψή μου - γονείς εκθέτουν τα παιδιά τους.

Εν προκειμένω, οι γονείς της πιτσιρίκας - που πάλι, κατά την άποψή μου, δεν πρόκειται για κάποιο εξαιρετικό ή ασυνήθιστο ταλέντο - εξέθεσαν το παιδί τους σε ένα ριάλιτυ και το έβαλαν να συναγωνισθεί με κάθε καρυδιάς καρύδι που περνάει μέσα από εκεί. Το έβαλαν να συναγωνισθεί ερμηνεύοντας (αν μπορούμε να πούμε ότι αυτό το πράγμα που ακούσαμε είναι ερμηνεία) ένα κομμάτι ερωτικό, γραμμένο για ώριμες φωνές. Είναι σαν να μπογιάτισαν ένα κοριτσάκι, να του φόρεσαν περούκα και σχιστό φόρεμα να βγάλει μπούτι και να μιμηθεί την Τζίλντα.

Ε, αυτό το πράγμα δεν ταιριάζει ούτε με την αντίληψή μου περί αισθητικής, ούτε με την αντίληψή μου περί παιδαγωγικής.

Όσο για τον Σγούρο, δεν θυμάμαι να τον εξέθεσαν οι γονείς του σε ριάλιτυ για να συναγωνισθεί με τα διάφορα ψώνια που συρρέουν στα ριάλιτιζ.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Και για να μην αφήσω αναπάντητο το ερώτημα:

Αν είχα ένα παιδί με εξαιρετικό ταλέντο, θα φρόντιζα να του το καλλιεργήσω δίνοντάς του τα εφόδια μέσα από τη μελέτη ΑΛΛΑ μέσα στο πλαίσιο της ηλικίας του, βάζοντας πάνω απ' όλα την ψυχική του ισορροπία και ό,τι πρέπει να απολαμβάνει σύμφωνα με την ηλικία του. Και φθάνοντας στην ενηλικίωσή του, θα το άφηνα να αποφασίσει μόνο του πώς θέλει να προχωρήσει. Δεν θα το περιέφερα στα ριάλιτιζ και στα κανάλια. Αυτό νομίζω ότι είναι αυτονόητο καθήκον κάθε γονιού.

Καλό μήνα σε όλους και καλά μυαλά στους γονείς που σκέπτονται σαν τους γονείς της πιτσιρίκας του βίντεο.

μαριάννα είπε...

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη. :Ρ
Και είναι άπειρες οι οικογένειες που τα βραβεία και τις διακρίσεις τα χρησιμοποιούν για να αναγνωριστεί το ταλέντο του παιδιού τους και να του ανοίξουν δρόμοι μιας ενδεχόμενης καριέρας.
Δεν το βλέπω καθόλου αρνητικά, αρκεί να μην γίνεται εκμετάλλευση του παιδιού και να μην καταπιέζεται για να συμμετέχει.
Άλλο να βάζει το παιδί να παίζει σε σήριαλ για παράδειγμα, εργαζόμενο σκληρά σαν επαγγελματίας ηθοποιός, εισπράττοντας αντ' αυτού κι άλλο να αναγνωρίζει το ταλέντο του σε συμμετοχή που θα του εξασφαλίσει διεθνή αναγνώριση και θα του ανοίξει δρόμους.
Δεν υπήρχαν διαγωνισμοί ταλέντων όταν ο Σγούρος ήταν μικρός, αλλά τον είχαμε δει στα πέντε του, ως παιδί θαύμα στην τηλεόραση να παίζει πιάνο και τη μαμά του να δίνει συνέντευξη.
Καταλαβαίνω τις ενστάσεις σου και τον τρόπο που σκέφτεσαι, αλλά σε βρίσκω υπερβολική κι εκτός γήινης πραγματικότητας. Γιατί πολλά ταλέντα πρέπει να καλλιεργηθούν από την παιδική ηλικία και οι γονείς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να στηρίξουν τα παιδιά. Κι οπωσδήποτε βρίσκω την Τάλμποτ αξιολάτρευτη. ;)