Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Για ποιό ταξίδι κίνησες να πας... Επιτέλους ΤΕΛΟΣ! THE END!



Να με θυμάσαι και να μ' αγαπάς

Στα μάτια παίζει τ' άστρο της αυγής
ο ήλιος πλένει τ' όνειρο της γης
πλατύ ποτάμι η αγάπη και βαθύ
κουράστηκε και πάει να κοιμηθεί

Για ποιό ταξίδι κίνησες να πας
να με θυμάσαι και να μ' αγαπάς
σου κλέβει η ανατολή μικρό φιλί

Στα χείλη καίει πικρό μικρό φιλί
ποιο μακρινό ταξίδι σε καλεί
θα φύγεις ξένε, άσπρα τα πανιά
παραμονεύει η λησμονιά

Για ποιο ταξίδι κίνησες να πας
να με θυμάσαι και να μ' αγαπάς
σου κλέβει η ανατολή μικρό φιλί

Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος
Στίχοι: Βαγγέλης Γκούφας

36 σχόλια:

Διάττων είπε...

Αν ήξερες τι ανέβασες αγαπητή Μαριάννα! Αν ήξερες... Γιατί δεν είναι μόνο η αντικειμενική αξία ενός έργου Τέχνης αλλά και το πόσο βαθιά έχει αγγίξει κάποιον! Ειδικά στο σημείο που λέει η Μελίνα "θα φύγεις ξένε, άσπρα τα πανιά, παραμονεύει η λησμονιά" μου κόβονται τα γόνατα και με πιάνουν ρίγη... Τι εκφραστική φωνή!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συγκίνηση που ένιωσα με την ανάρτησή σου αυτή... Δε σου εύχομαι "πάντα τέτοια", εσένα όλες οι αναρτήσεις σου έτσι είναι... Καλό σου βράδυ...

Μαριάνθη είπε...

Είδα το τίτλο και είπα αξίζει η επίσκεψη!
Εξαιρετικός ο τίτλος
Ανεπανάληπτη η Μελίνα

xrysoula_ v είπε...

"Θα σου δώσω κι εγώ απ' τη ΄Μελίνα το μέλι..."

Μαριάανα, με πλησίασες θετικά. Θετικά και πολύ!!!

Απ' τη Μελίνα πάντα θα παίρνω δύναμη να ελπίζω, να πεισμώνω με την περηφάνια της σιωπής, να ελπίζω και να μην κρύβω το δάκρυ της θλίψης μου. Για το κάθε τι, για μένα, γ ι α ό λ α.

Ακρως πολιτικό ον η Μελίνα. Ομως, τόσο ανεπανάληοτα ερωτική και καλλιτεχνική φύση. Κι άλλο τόσο διαχρονική. Επίκαιρη.

Μου χάρισες πάλι έμπνευση, καλή μου. Ασε, που χτες τέτοια ώρα, ήμουν σε συναυλία του Βασίλη (Παπακωνσταντίνου), κι αν είμαι -κάπως πιο ροκ-, μη με φοβάσαι.!

Να είαι πάντα έτσι δημουργική. Vencceremos...

μαριάννα είπε...

Diatton

Είναι μακράν, για μένα, η καλύτερη ερμηνεία του συγκεκριμένου τραγουδιού. Απόψε λόγω γεγονότων πολιτικών και κάποιων προσώπων που είδα στα παράθυρα... έκανα πάλι αναπόφευκτους συνειρμούς. Και θυμήθηκα πάλι ώρες όμορφες... τότε που η πολιτική ήταν ιδέα, όραμα, όνειρο, μέλλον. Τότε που ακόμα επενδύαμε τα όνειρά μας και τραγουδούσαμε τραγούδια αγαπημένα.
Τότε που δεν είχε ισοπεδωθεί το σύμπαν... κι αυτόματα θυμήθηκα το Μελινάκι και η ερώτηση βγήκε από μόνη της: Για ποιό ταξίδι κίνησε να πάει και γιατί μείναμε τόσο μόνοι;

Σε φιλώ Διάττοντα! Καλό βράδυ και σ' ευχαριστώ!

μαριάννα είπε...

Μαριάνθη

Καλώς την! Συνειρμοί κορίτσι, συνειρμοί. Καλοί, κακοί... Μνήμες που φέρνουν δάκρυα, όνειρα τσαλακωμένα, η ζωή που πέρασε και γυρισμό δεν έχει, αυτοί που φύγανε κι αυτοί που μείναμε.
Συνειδητοποιώ πως όσοι αγάπησα πολύ, δεν είναι πια εδώ... Μελίνα, Γεννηματάς, Αντρέας, Παπαγιαννάκης, Παναγούλης και πολλοί ζωντανοί που κρυφτήκαμε στα βιβλία μας, στις μουσικές μας, μια ζωή χαμένοι... Τουλάχιστον τελειώνει ένας εφιάλτης. Εύχομαι να μην αρχίσει ένας άλλος.

Καλησπέρες!

μαριάννα είπε...

xrysoula_ v

Χρυσούλα μου πόσο συμφωνούμε! Το ξέρεις... φωνές και αύρα θετική σαν τη δική σου είναι η παρηγοριά μας!
Μακάρι ρε γαμώτο να γινόταν ένα θαύμα που να μας έδινε όραμα.
Λες; ;)

Φιλιά και την αγάπη μου!

Ελένη Μπέη είπε...

Αχ, Μαριάννα μου,
"Προ πάντων να μη γελασθείς, μην πεις πως ήταν
ένα όνειρο, πως απατήθηκεν η ακοή σου
μάταιες ελπίδες τέτοιες μην καταδεχθείς".
Σαν έτοιμη από καιρό, σα θαρραλέα
αποχαιρέτα την, την ...Αλεξάνδρεια που έχασες.

μαριάννα είπε...

Νερένια

Προ πολλού την έχω αποχαιρετήσει την Αλεξάνδρεια που έχασα, νερένια μου.
Γι αυτό καταντήσαμε να χύνουμε μαύρο δάκρυ στη θύμησή της.
Ξέρω όμως και ότι χειρότερο δε θα μας βρει, γιατί δεν υπάρχει. ;)

Φιλιά πολλά!

Dee Dee είπε...

Τι ομορφη γυναικα!!

Μου αρεσε ο συνηρμος σου με τις πολιτικες εξελιξεις :)

Αντε να δω τι θα ψηφισουμε στισ 4 Οκτωβρη και ποσοι αραγε θα ειναι σιγουροι για τον ψηφο τους!


Καλημερα Μαριναννα μου!

Μηθυμναίος είπε...

Ξεχνιέται η Μελίνα, Μαριάννα; Δεν ξεχνιέται...

Καλημέρα!

Κατερίνα σ-Μ. είπε...

Μαριάννα: Τουλάχιστον τελειώνει ένας εφιάλτης. Εύχομαι να μην αρχίσει ένας άλλος

Eίτε το εύχεσαι είτε όχι, σε μια χώρα που ζει μόνιμα στον εφιάλτη του δικομματισμού oι μπλε θα διαδέχονται τους πράσινους και οι πράσινοι τους μπλε. Δεν θα αλλάξει τίποτα, ποιος θα σου δώσει όραμα από αυτούς τους δύο που τους ζήσαμε στο πετσί μας;

Το παιχνίδι είναι "στημένο" - φεύγα εσύ, έλα έσύ - κι επειδή κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει, τα σκάνδαλα θα συνεχίζονται όπως πάντα και κανένας τους δεν θα τιμωρείται. Η ιστορία δείχνει καθαρά ότι τα λαμόγια την βγάζουν καθαρή και την πληρώνουμε εμείς.

μαριάννα είπε...

Dee Dee

Καλώς το καριτσάκι μας! Εσύ ως μέλλουσα μανούλα να σκέφτεσαι αισιόδοξα και θετικά για το μέλλον. Το χρειάζεσαι. Και υπάρχει ελπίδα, αρκεί να τους το κάνουμε σαφές.
Νομίζω ένα καλό μηνυματάκι το πήρανε πρόσφατα. Αρκεί να μην εφησυχάσουμε. ;)

Καλημερούδια! Φιλιά!

μαριάννα είπε...

Μηθυμναίος

Αξέχαστη Στράτο μου. Κι ανεπανάληπτη ως μοναδική σε όλα! ;)

Φιλιά και καλημέρες!

μαριάννα είπε...

Κατερίνα σ-Μ.

Κατερινάκι μου, αφού δεν έχουμε αντιπρόταση λύσης και μη μου πεις ότι έχουμε, γιατί θα είναι στη σφαίρα της ουτοπίας, θα πορευτούμε με ότι έχουμε.

Και τί μας μένει; Ή πασόκ αυτοδύναμο ή κυβέρνηση συμμετοχική.

Προσωπικά κι από την εμπειρία της οικουμενικής κυβέρνησης του '90-'93, Θε μου σχώρα με και φτου στον κόρφο μας, θεωρώ ότι είναι καλύτερη η αυτοδυναμία των κυβερνήσεων, γιατί αλλιώς

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.

Ξέρεις τί σημαίνει αυτό;

Ότι ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ τα παιδιά, τα φιλαράκια τα καλά, που πολύ τους θώκους ηγάπησαν, θα συναινούν στο άλμα επί λαώ χωρίς λιπαντικό.

Ενώ, πασόκ αυτοδύναμο, σύριζα αυτοδύναμος, κκε αυτοδύναμο, για μένα, ένα και το αυτό, τουλάχιστον θα ελέγχονται από ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΘΩΚΟ!

Πρόσεξέ το αυτό που σου λέω και να το λάβεις σοβαρά υπ' όψιν.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ.

Κι εκεί που σκούζανε ως αντιπολίτευση, κατέχοντας τώρα ένα υπουργειάκι, όλα μελόγαλο.

Κατάλαβες ή να το κάνω ακόμα πιο λιανά; Ανθρώπινο είναι αυτό που σου λέω και βιωμένο. Το ζήσαμε, το φάγαμε στη μάπα, πάθαμε και μάθαμε.

Γι αυτό πηδήχτηκε ο συνδικαλισμός, γι αυτό κι ο Δίας! Γιατί οι αρχισυνδικαλισταράδες όταν πήραν καρεκλάκι ξέχασαν τα αιτήματα των δρόμων και των αγώνων κι έγιναν ένα με τ' αφεντικά. Τους πήρε κι αυτούς το σκέδιο! :Ρ

Η ευχή μου λοιπόν είναι, αυτοδυναμία με την καλύτερη δυνατή επιλογή. Του μονόφθαλμου; Του μονόφθαλμου. Μπρος στον τυφλό τον γκάβακα... καλύτερα.

Και μη βιαστείς να με χρεώσεις κάπου, είμαι αχρέωτη, απλά αυτή τη φορά ψηφίζω. Δεν απέχω. Το τί ψηφίζω... θα παιχτεί. Στην κάλπη. Ξέρω μόνο τί ΔΕΝ ψηφίζω. Κι αυτό το ξέρω πολύ καλά. Καλύτερα δε γίνεται. ;)

μαριάννα είπε...

Κατερίνα σ-Μ.

Η απάντησή μου αφορά και το σχόλιο στο μπλογκ του γεροντάκου που θέτεις το ερώτημα αν είμαι υπέρ του δικομματισμού. Επειδή δεν ξέρω αν ο γεροντάκος θέλει να δώσει τόση έκταση στα σχόλιά του, και για να μην «δυο γάιδαροι τα λέγανε σε ξένον αχυρώνα», σου απάντησα εδώ. :))))
Πάντως το πρωί κάτι ματιές αγριωπές τις εισέπραξα από τα πέριξ. Μπορεί να ήταν και ιδέα μου. :)))))))

μαριάννα είπε...

Είδηση:

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας λέει, προσχώρησε στον ΛΑ.Ο.Σ

Αμάν αυτό το παιδί! Χαρά γεμάτο.
Πώς του βγήκε έτσι του συχωρεμένου του Μαυρογιαλούρου... :(

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Κατερινάκι μου, αφού δεν έχουμε αντιπρόταση λύσης και μη μου πεις ότι έχουμε, γιατί θα είναι στη σφαίρα της ουτοπίας

Δεν έχουμε; Γιατί γενικεύεις; Και γιατί θεωρείς τη δική σου θέση "πρόταση" και τη θέση όλων των άλλων "αντιπρόταση"; Επειδή έτσι θέλουν να μας το περνούν τα δύο μεγάλα κόμματα; Αν ρωτήσεις τους ψηφοφόρους, θα δεις ότι υπάρχουν κι άλλες προτάσεις.

Αντίθετα, στην σφαίρα της ουτοπίας ανήκει η ελπίδα ότι το Πασόκ που καταψήφισε το εκλογικό σώμα πριν 6 χρόνια για την κακή του διακυβέρνηση, έκανε ρεκτιφιέ και διορθώθηκε. Aυτό πιστεύεις;
*
θα πορευτούμε με ότι έχουμε.

“Ό,τι έχουμε” – για να περιοριστούμε στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση – είναι ΠΕΝΤΕ κόμματα, δεν είναι δύο για να (εξ)υπηρετούμε αναγκαστικά τον δικομματισμό που βολεύει την Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γιατί εξαιρείς από το “ό,τι έχουμε” τα υπόλοιπα κόμματα;
*
Και τί μας μένει; Ή πασόκ αυτοδύναμο ή κυβέρνηση συμμετοχική. Προσωπικά κι από την εμπειρία της οικουμενικής κυβέρνησης του '90-'93, Θε μου σχώρα με και φτου στον κόρφο μας, θεωρώ ότι είναι καλύτερη η αυτοδυναμία των κυβερνήσεων…

Ενώ, από την εμπειρία του αυτοδύναμου ΠΑΣΟΚ και της αυτοδύναμης ΝΟΥ ΔΟΥ, μετά την οικουμενική, δεν έφτυσες τον κόρφο σου; Και μην ξεχνάς ότι η Γερμανία, μια από τις δυτικές χώρες που τόσο θαυμάζεις, πορεύεται μια χαρά με συμμετοχικές κυβερνήσεις.
*
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. Ξέρεις τί σημαίνει αυτό; Ότι ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ τα παιδιά, τα φιλαράκια τα καλά, που πολύ τους θώκους ηγάπησαν, θα συναινούν στο άλμα επί λαώ χωρίς λιπαντικό.

Θέλεις δηλαδή να πεις ότι κατά την περίοδο της μονοκομματικής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, το ΠαΣοΚ άσκησε αποτελεσματική αντιπολίτευση; Ξεχνάς πόσο αναλώθηκε με την εσωστρέφεια και τον εμφύλιο πόλεμο; Ξεχνάς πόσο αλώνιζε η Νέα Δημοκρατία όσο στο ΠαΣοΚ αλληλοβρίζονταν και υπονόμευε ο ένας τον άλλο; Ξεχνάς ότι όσο η κυβέρνηση φήφιζε νομοσχέδια, στο ΠαΣοΚ ξεκατινιάζονταν για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στον έλεγχο των ομάδων; Αν αυτό δεν ήταν η επιτομή της περιφρόνησης προς τον ρόλο της αντιπολίτευσης που τους έδωσαν οι έλληνες ψηφοφόροι τι είναι;

Θέλεις ακόμα να πεις ότι "τα φιλαράκια τα καλά" του ΠαΣοΚ είναι πάνω από τις ...μικρότητες των θώκων; Όλα τα φιλαράκια του Πασόκ για την φανέλλα αγωνίζονται;
*
Ενώ, πασόκ αυτοδύναμο, σύριζα αυτοδύναμος, κκε αυτοδύναμο, για μένα, ένα και το αυτό, τουλάχιστον θα ελέγχονται από ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΘΩΚΟ!
Πρόσεξέ το αυτό που σου λέω και να το λάβεις σοβαρά υπ' όψιν. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ.


Οπότε εσύ προτιμάς εξουσιαστές του αυτού χρώματος παρά της πολυχρωμίας; To ζητούμενο για σένα είναι τι χρώμα θα έχουν οι "εξουσιαστές" σου; Αυτό ισχύει μόνον για τα άλλα κόμματα; Ή όταν το ΠαΣοΚ κατέχει την εξουσία δεν δημιουργεί εξουσιαστές; Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις...

.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Κι εκεί που σκούζανε ως αντιπολίτευση, κατέχοντας τώρα ένα υπουργειάκι, όλα μελόγαλο.

Θέλεις να πεις ότι στις συμμετοχικές κυβερνήσεις οι υπουργοί “γλείφουν το μέλι”, ενώ στις μονοκομματικές δεν το γλείφουν; Αστειεύσαι;

Eξάλλου, αυτό που γράφεις, Μαριάννα, αποτελεί υπόθεση σου, μαντεψιά αν θες, ενώ εγώ κρίνω πάνω σε δεδομένα. Δεν βρίσκεις πιο σωστό να μιλάμε με ασφαλή δεδομένα; Tα άλλα δύο κόμματα είδαμε πόσο αλαζονικά κυβέρνησαν με την αυτοδυναμία τους. Άσε λοιπόν να δούμε πώς θα λειτουργήσει αυτό το σύστημα και μετά συμπεραίνουμε πάνω σε δεδομένα και όχι πάνω στα μαντέματα που κάνει ο καθένας.

Ή θέλεις να μας πεις ότι το ΠαΣοΚ που “έσκουζε” τα δύο τελευταία χρόνια στην αντιπολίτευση αν τύχει και πάρει τα υπουργειάκια δεν θα “γλείψει το μέλι”; Γιατί εξαιρείς τους πασοκίτες από τις προθέσεις που αποδίδεις (και πάλι αναρωτιέμαι με ποια στοιχεία) στα στελέχη άλλων κομμάτων;

Και μην ξεχνάς ότι το “σκούξιμο” των μεγάλων κομμάτων που έδωσαν το δείγμα τους, είναι για κατανάλωση από χαχόλους. Το “σκούξιμο” από μια αντιπολίτευση που ψοφάει να ξαναρπάξει την κουτάλα της εξουσίας, δεν εξασφαλίζει καμμία σωστή και έντιμη διαχείριση. Είναι όπως το γράφεις, ένα “σκούξιμο”, τίποτα παραπάνω. Ένα κόμμα όμως που κυβέρνησε 20 χρόνια, Μαριάννα, όφειλε να είχε εξασφαλίσει όλους εκείνους τους θεσμούς ουσιαστικού ελέγχου. Το ΠαΣοΚ, αντίθετα, ψήφισε το νόμο περί μη ευθύνης υπουργών. Κι αυτό το παραβλέπεις;
*
“Κατάλαβες ή να το κάνω ακόμα πιο λιανά; Ανθρώπινο είναι αυτό που σου λέω και βιωμένο. Το ζήσαμε, το φάγαμε στη μάπα, πάθαμε και μάθαμε.”

Σε παραπέμπω στα “βιωμένα” μας από τα δύο μεγάλα κόμματα που σου έγραψα παραπάνω.
*
Γι αυτό πηδήχτηκε ο συνδικαλισμός, γι αυτό κι ο Δίας!
Μήπως θυμάσαι πότε και γιατί “πηδήχτηκε ο συνδικαλισμός”; Πότε και με ποιες μεθοδεύσεις εκφυλίσθηκε το εργατικό κίνημα; Θέλεις συγκεκριμένα παραδείγματα για να σε βοηθήσω να θυμηθείς;
*
Γιατί οι αρχισυνδικαλισταράδες όταν πήραν καρεκλάκι ξέχασαν τα αιτήματα των δρόμων και των αγώνων κι έγιναν ένα με τ' αφεντικά.

Μήπως θυμάσαι ποιος έδωσε ιδιαίτερα προνόμια στους εργατοπατέρες και ποιος τους μοίρασε αβέρτα κουβέρτα “καρεκλάκια”, θέσεις συμβούλων, θέσεις μελών επιτροπών, αργομισθίες;
*
Και μη βιαστείς να με χρεώσεις κάπου, είμαι αχρέωτη, απλά αυτή τη φορά ψηφίζω. Δεν απέχω. Το τί ψηφίζω... θα παιχτεί. Στην κάλπη. Ξέρω μόνο τί ΔΕΝ ψηφίζω. Κι αυτό το ξέρω πολύ καλά. Καλύτερα δε γίνεται. ;)

Στην κάλπη θα αποφασίσεις τι θα ψηφίσεις, απόφαση της τελευταίας στιγμής θα είναι;

Μα στην αρχή του σχολίου σου δείχνεις να το έχεις αποφασίσει. Γράφεις αφού δεν έχουμε αντιπρόταση λύσης και μη μου πεις ότι έχουμε, γιατί θα είναι στη σφαίρα της ουτοπίας, θα πορευτούμε με ότι έχουμε.. Kαι παρακάτω μάς τονίζεις τα καλά των μονοκομματικών κυβερνήσεων και αρνείσαι τις συμμετοχικές. Τα δεδομένα μας, είναι ότι μονοκομματικές κυβερνήσεις προκύπτουν από τα δύο μεγάλα κόμματα. Eπομένως αφού αρνείσαι τις συμμετοχικές κυβερνήσεις και, όπως γράφεις, αυτό που "μας μένει": ή πασόκ αυτοδύναμο ή κυβέρνηση συμμετοχική., θέλεις να μας πεις ότι υπάρχει περίπτωση, ως τις εκλογές που θα γίνουν σε ένα μήνα, να έχεις αλλάξει άποψη και να ψηφίσεις ένα κόμμα που δεν θα δώσει μονοκομματική κυβέρνηση;

Tέλος, προσπαθώ να είμαι προσεκτική στις δημόσιες διατυπώσεις και δεν θα μπορούσα να χρεώσω σε κανέναν ιδιοτέλεια για την προσκόλλησή του σε έναν συγκεκριμένο κομματικό χώρο, αν δεν έχω στοιχεία που να το αποδεικνύουν. Και από όσα έχω καταλάβει για σένα, δεν σου καταλογίζω καμμία τέτοια πρόθεση. Να ξηγιόμαστε.

υ.γ.
Υποθέτω ότι ως προϋπόθεση για την πρόοδο της συζήτησης είναι οι απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα που βάζει ο ένας στον άλλο. Θα περιμένω.

[με την ησυχία σου, δεν βιαζόμαστε. Έχουμε ένα μήνα μπροστά μας να διαφωνούμε :-) ]

Xavier είπε...

Σε έπιασα εγω... κρυφοαναρχικιά.

μαριάννα είπε...

Κατερίνα, με εξαντλείς ψυχικά. :) Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Δεν έχεις καταλάβει Χριστό απ' ότι είπα και παρανοείς όσα έγραψα.

Με βάζεις σε μια διαδικασία που απεχθάνομαι, να εξηγώ ότι δεν είμαι ελέφαντας.

Είπα εγώ πουθενά ότι η πρόταση είναι δική μου και δεν υπάρχει αντιπρόταση;

Εννοούσα ότι δεν έχουμε αντιπρόταση στην ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.

Από πού συμπεραίνεις ότι επέλεξα τα δυο μεγάλα κόμματα, εξαιρώντας τα μικρότερα; Επειδή είναι εν δυνάμει, σε θέση αυτοδυναμίας;

Και ποιός σου είπε ότι όταν μιλάω για μονοκομματικές κυβερνήσεις εννοώ μόνο το πασόκ ή τη νδ;

Κι ενώ ήμουν σαφής ότι μιλάω για ενδεχόμενη αυτοδυναμία κάθε κόμματος, βάζοντας στην ίδια μοίρα τα κόμματα που εγώ μέσα μου, θεωρώ της αριστερής πτέρυγας και έγραψα επί λέξει:

«πασόκ αυτοδύναμο, σύριζα αυτοδύναμος, κκε αυτοδύναμο, για μένα, ένα και το αυτό, τουλάχιστον θα ελέγχονται από ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΘΩΚΟ!»

Η διαφορά μας Κατερίνα είναι ότι εγώ μιλάω πολιτικά, ενώ εσύ κομματικοποιείς αντιδραστικά.

Δεν μιλάς πολιτικά, απλά καταφέρεσαι κατά του πασόκ και μόνο. Και κάνεις και εδώ και στον ομπσέρβερ, αυτό που εσύ η ίδια έχεις δηλώσει ότι απεχθάνεσαι και που το καταγγέλεις όπου το δεις.

Το σάκιασμα. Προσπαθείς να αποδείξεις, και νομίζω σε σένα πρωτίστως, ότι νδ και πασόκ είναι ένα και το αυτό και πιθανόν και χειρότερο το πασόκ.

Εγώ δεν διακατέχομαι από τέτοια σύνδρομα, ακόμα τουλάχιστον. Δεν σακιάζω.

Απλά έχω ορισμένα γενικά αξιώματα που αφορούν την πολιτική και τους πολιτικούς γενικά.

Γι αυτό και συχνά καταγγέλω ή επαινώ συμπεριφορές του ίδιου κόμματος ή του ίδιου πολιτικού.

Δεν στραβώνομαι. Δεν τα βλέπω όλα αρνητικά, όταν υπάρχουν και θετικά.

Εσύ συμπεριφέρεσαι και αντιδράς σαν κομματικά βαμμένος οπαδός και αδικείς ομαδοποιώντας. Η πολιτική δεν είναι ποδόσφαιρο.

Μπορεί να προδόθηκες ή να πληγώθηκες από κάποιους πολιτικούς ή από πολιτικές κομμάτων, αλλά δεν είναι όλα ίσωμα. Σταμάτα να εθελοτυφλείς γιατί έτσι και παρανοείς, και αδικείς και τζάμπα χαλιέσαι. :)

μαριάννα είπε...

Xavier

Πού 'σαι βρε αναρχοκομμούνι; Μας ξέχασες τελείως; Έτσι κάνουν οι φίλοι ρε συ; Κι εμείς ερωτευθήκαμε μωρέ, αλλά δεν τρελαθήκαμε. :Ρ
Πάμε για δαγκωτό; Είσαι έτοιμος; ;)

Xavier είπε...

Είδα St Malo, Βρεττάνη και μπήκα. Μη νομίζεις ότι ήρθα για πολιτική κουβέντα δηλαδή...

μαριάννα είπε...

Xavier

Γιατί εγώ νομίζεις πως έχω όρεξη για πολιτική κουβέντα;
Με τέτοιες εικόνες που πήρα φέτος από Νορμανδία, Βρεττάνη, Σκωτία... τα άπειρα κάστρα γαλλικά και σκωτσέζικα, το μυαλό μου ακόμα είναι γεμάτο εικόνες και ήχους. Γλάροι πετούν γύρω μου και ξυπνάω με τα κρωξίματα τους... ;)

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Mαριάννα: Η διαφορά μας Κατερίνα είναι ότι εγώ μιλάω πολιτικά, ενώ εσύ κομματικοποιείς αντιδραστικά. Δεν μιλάς πολιτικά, απλά καταφέρεσαι κατά του πασόκ και μόνο.

Αυτό που έγραψες εσύ είναι το κομματικό Μαριαννούκα μου: Και τί μας μένει; Ή πασόκ αυτοδύναμο ή κυβέρνηση συμμετοχική. Προσωπικά κι από την εμπειρία της οικουμενικής κυβέρνησης του '90-'93, Θε μου σχώρα με και φτου στον κόρφο μας, θεωρώ ότι είναι καλύτερη η αυτοδυναμία των κυβερνήσεων.

Συνεπώς, αφού σου "μένουν δύο πράγματα", σύμφωνα με όσα έγραψες, "αυτοδύναμο Πασόκ ή συμμετοχική κυβέρνηση" και "φτύνεις τον κόρφο σου" για το δεύτερο - τις συμμετοχικές, η πρότασή σου είναι αυτοδύναμο ΠαΣοΚ. Το ίδιο, όπως το λέει και το κόμμα του Πασόκ, πρώην κίνημα :-pppppp.

Όπως βλέπεις, αυτός που προτείνει κόμμα, αυτός που "κομματικοποιεί" όπως γράφεις, δεν είμαι εγώ. Βρες μόνη σου ποιος είναι – σου βάζω κουίζ :-)

Kαι τώρα πρόσεξε τι έγραψα εγώ:
- Tα άλλα δύο κόμματα είδαμε πόσο αλαζονικά κυβέρνησαν με την αυτοδυναμία τους.
- το “σκούξιμο” των μεγάλων κομμάτων που έδωσαν το δείγμα τους, είναι για κατανάλωση από χαχόλους.
- Σε παραπέμπω στα “βιωμένα” μας από τα δύο μεγάλα κόμματα
- Επειδή έτσι θέλουν να μας το περνούν τα δύο μεγάλα κόμματα
- είναι ΠΕΝΤΕ κόμματα, δεν είναι δύο για να (εξ)υπηρετούμε αναγκαστικά τον δικομματισμό που βολεύει την Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
- Ενώ, από την εμπειρία του αυτοδύναμου ΠΑΣΟΚ και της αυτοδύναμης ΝΟΥ ΔΟΥ, μετά την οικουμενική, δεν έφτυσες τον κόρφο σου


Άρα, ούτε κι αυτό που γράφεις ότι "καταφέρομαι κατά του ΠαΣοΚ και μόνον", ισχύει, όπως βλέπεις. Στα υπόλοιπα κόμματα δεν αναφέρθηκα γιατί δεν γιατί δεν έχουν κυβερνήσει για να έχουμε δείγμα της κακοδιαχείρισης, των σκανδάλων ή της αλαζονίας τους.

Αυτό είναι μόνον ένα κομμάτι από όσα θα ήθελα να γράψω, αλλά το αφήνω προς το παρόν.

Θα σε παρακαλούσα ωστόσο, να μου εξηγήσεις ποια είναι η δράση στην οποία εγώ αντιδρώ, και γράφεις "αντιδραστικά". Αντιδραστικά, ως προς ποια ακριβώς δράση;

.

μαριάννα είπε...

Συνεπώς, αφού σου "μένουν δύο πράγματα", σύμφωνα με όσα έγραψες, "αυτοδύναμο Πασόκ ή συμμετοχική κυβέρνηση" και "φτύνεις τον κόρφο σου" για το δεύτερο - τις συμμετοχικές, η πρότασή σου είναι αυτοδύναμο ΠαΣοΚ. Το ίδιο, όπως το λέει και το κόμμα του Πασόκ, πρώην κίνημα

Λάθος μικρή μου. Να ψηφίσετε αριστερά να βγάλετε αυτοδύναμα αριστερά κόμματα!

Αναρωτήθηκες γιατί δεν βγαίνουν ποτέ στην εξουσία τα αριστερά κόμματα, όταν το χάλι των συντηρητικών ή των σοσιαλιστικών κυβερνήσεων είναι τέτοιο, όσο σήμερα; Τί πάει στραβά;

Τί διάολο γίνεται και οι ευαίσθητοι Ιταλοί προτιμούν τον Μπερλουσκόνι με τα συμπαρομαρτούντα;

Όσον αφορά τις μαυρισμένες φράσεις σου και τη δήλωσή σου:

«Άρα, ούτε κι αυτό που γράφεις ότι "καταφέρομαι κατά του ΠαΣοΚ και μόνον", ισχύει, όπως βλέπεις».

Καταφέρεσαι κατά του πασόκ σαφέστατα, όταν το ταυτίζεις με τη νδ. Και η προσπάθειά σου να με βάλεις στο τριπ να υπερασπίζομαι το πασόκ είναι άτυχη, γιατί δεν θα το κάνω. :)))))

Αλλά δεν ανέχομαι το σάκιασμα και το όλοι είναι ίδιοι, από έναν άνθρωπο που έχει δώσει μάχες στο δίκτυο να υπερασπιστεί αυτήν ακριβώς την αδικία.

Θα σε παρακαλούσα ωστόσο, να μου εξηγήσεις ποια είναι η δράση στην οποία εγώ αντιδρώ, και γράφεις "αντιδραστικά". Αντιδραστικά, ως προς ποια ακριβώς δράση;

Μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Ειδικά εσύ που μας πουλάς και μας αγοράζεις πριν χαμπαριάσουμε. Στο άκουσμα της λέξης πασόκ βγάζεις φλύκταινες και νύχια τίγρης. Αυτή είναι η αντίδραση. Δράση είναι το πασόκ με τα εκλεκτά του στελέχη, όπως η κ.Διαμαντοπούλου, η κ.Κατσέλη, η κ.Αποστολάκη, ο κ.Πάγκαλος, ο κ.Λοβέρδος!

Διαφωνείς;

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Γιατί "λάθος"; Δεν το έγραψες αυτό: Και τί μας μένει; Ή πασόκ αυτοδύναμο ή κυβέρνηση συμμετοχική. Προσωπικά κι από την εμπειρία της οικουμενικής κυβέρνησης του '90-'93, Θε μου σχώρα με και φτου στον κόρφο μας, θεωρώ ότι είναι καλύτερη η αυτοδυναμία των κυβερνήσεων.

To παίρνεις πίσω;

μαριάννα είπε...

Καθόλου πίσω δεν το παίρνω. Μπροστά στο ομαδικό άλμα, χιλιοπροτιμώ το φυσιολογικό συζυγικό αλματάκι. Αν βγάλετε εσείς οι προοδευτικοί όμως, αριστερές αυτοδυναμίες, πολύ θα γουστάρω να το ζήσω κι αυτό το άλμα! :Ρ

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Aφού λοιπόν δεν το παίρνεις πίσω, πού κάνω λάθος η μικρή σου;

Καταλήγουμε επομένως ότι αφού σου "μένουν δύο πράγματα", σύμφωνα με όσα έγραψες, "αυτοδύναμο Πασόκ ή συμμετοχική κυβέρνηση" και "φτύνεις τον κόρφο σου" για το δεύτερο - τις συμμετοχικές, η πρότασή σου είναι αυτοδύναμο ΠαΣοΚ.

Και αυτό είναι κομματική πρόταση, κομματική θέση Μαριανούκα μου. "Κομματικοποίηση" όπως το έγραψες. Δεν ήμουν εγώ που πήρα κομματική θέση, όπως είδες.
Τέλος το κουίζ.

- - - -
Μαριάννα: Αν βγάλετε εσείς οι προοδευτικοί όμως, αριστερές αυτοδυναμίες, πολύ θα γουστάρω να το ζήσω κι αυτό το άλμα! :Ρ

Mα μόλις προ ολίγου έβαλες και το ΠαΣοΚ στα αριστερά κόμματα: βάζοντας στην ίδια μοίρα τα κόμματα που εγώ μέσα μου, θεωρώ της αριστερής πτέρυγας και έγραψα επί λέξει: «πασόκ αυτοδύναμο, σύριζα αυτοδύναμος, κκε αυτοδύναμο, για μένα, ένα και το αυτό

Τελικώς πού καταλήγεις; Το ΠαΣοΚ είναι ή δεν είναι αριστερό κόμμα;

.

Κατερίνα σ-Μ. είπε...

Μαριάννα νύσταξα, τα υπόλοιπα αύριο.

Σου στέλνω ένα λουλουδάκι για καληνύχτα.

μαριάννα είπε...

Κατερίνα με τη μέθοδο της απομόνωσης φράσεων από μια αναλύση ενός σκεπτικού και της εμμονής σου σ' αυτές, αδικείς τους ανθρώπους, εκβιάζοντας αλήθειες που ΕΣΥ έχεις κατά νου και ΕΣΥ θες διακαώς να τους χρεώσεις.

Για μένα ζαμάν φου κι απάνω τούρλα, γιατί ξερενόμαστε πολύ καλά και ότι και να πεις σκασίλα μου. Αλλού όμως, αν γίνεται, είναι και άδικο και αθέμιτο.

Φαντάσου να μιλάει κάποιος αυθόρμητα και να πηγαίνεις και να του παίρνεις τα γράμματα των λέξεων και να του τα κάνεις... τσουρέκια. Και το χειρότερο, να το κάνεις έτσι δικολαβίστικα.

Αφού λοιπόν απόψε δε θα κοιμηθείς αν δεν ακούσεις αυτό που εσύ θες ν' ακούσεις, σου επαναλαμβάνω το τελευταίο μέρος του αρχικού μου σχολίου:

Η ευχή μου λοιπόν είναι, αυτοδυναμία με την καλύτερη δυνατή επιλογή. Του μονόφθαλμου; Του μονόφθαλμου. Μπρος στον τυφλό τον γκάβακα... καλύτερα.

Και μη βιαστείς να με χρεώσεις κάπου, είμαι αχρέωτη, απλά αυτή τη φορά ψηφίζω. Δεν απέχω. Το τί ψηφίζω... θα παιχτεί. Στην κάλπη. Ξέρω μόνο τί ΔΕΝ ψηφίζω. Κι αυτό το ξέρω πολύ καλά. Καλύτερα δε γίνεται. ;)


Όσο για το αν το πασόκ είναι αριστερό κόμμα, σου έχω ήδη απαντήσει. Αλλά αφού θες να το ξανακούσεις, ντε και καλά και πιο καθαρά:

Για μένα ναι, είναι αριστερό κόμμα, μέσα μου καταγραμμένο και έτσι ξεκίνησε. Το πώς το καταντήσανε στην πορεία είναι άλλο θέμα.

Έκανα όμως την αντιδιαστολή για τους άλλους, που ακούγοντας αριστερό κόμμα το πασόκ, φρικάρουν.

Αυτά για να κοιμηθείς γλυκά βρε! ;)

Καληνύχτες!

μαριάννα είπε...

Ευχαριστώ για το λουλουδάκι. Πολύ χαριτωμένο. Ανταποδίδω τη μπανάνα του Λέλου! Έλα μπανάνα Λίζα!

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Επειδή καλό είναι για την πρόοδο της συζήτησης να μην γράφουμε αοριστίες, ασάφειες. γενικότητες και "κατηγορίες", και πρέπει να στοιχειοθετούμε όσα γράφουμε, θα ήθελα να μου διασαφηνίσεις κάποια πράγματα που έγραψες στην πρώτη παράγραφο του προηγούμενου σχολίου σου:
με τη μέθοδο της απομόνωσης φράσεων από μια αναλύση ενός σκεπτικού και της εμμονής σου σ' αυτές, αδικείς τους ανθρώπους, εκβιάζοντας αλήθειες που ΕΣΥ έχεις κατά νου και ΕΣΥ θες διακαώς να τους χρεώσεις.

Δηλαδή ποιες φράσεις απομόνωσα, ποιους ανθρώπους αδικώ, τι έχω κατά νου και τι θέλω να χρεώσω. Η συζήτηση δεν είναι γενικού περιεχομένου, μιλάμε για συγκεκριμένα πράγματα, και πρέπει να αναφερόμαστε στα συγκεκριμένα σημεία που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς μας. Διότι αν δεν μπορούμε να στοιχειοθετήσουμε αυτά που γράφουμε, τότε παραμένουμε στο επίπεδο δημιουργίας εντυπώσεων. Αυτό, όμως, είναι που αδικεί κάτι, αν μιλάμε για "αδικίες". Aδικεί την κρίση των αναγνωστών.

Επίσης, και κυρίως, χρειάζεται να διευκρινίσεις σαν ποιου κόμματος οπαδός συμπεριφέρομαι, αφού γράφεις:
Mαριάννα: Εσύ συμπεριφέρεσαι και αντιδράς σαν κομματικά βαμμένος οπαδός και αδικείς ομαδοποιώντας.

Για να είναι κάποιος οπαδός, και μάλιστα βαμμένος, χρειάζεται και ένα αντικείμενο θαυμασμού, ακολουθίας, ταύτισης. Ακόμα και αποχαύνωσης θα έλεγα. Στην προκειμένη περίπτωση, μιας και μιλάμε για τα κόμματα, ποιο νομίζεις ότι είναι το δικό μου αντικείμενο ...θαυμασμού; Και από ποια σημεία των σχολίων μου το διέκρινες;

Γιατί όπως μπορούν να δουν όλοι όσοι διαβάζουν αυτά τα σχόλια, ό,τι έγραψα εγώ ήταν αναφορικά με συγκεκριμένα σημεία της απάντησής σου σε μένα. Δεν έκανα γενικόλογη τοποθέτηση.

Και βέβαια, ούτε αυτό που γράφεις για "μεθοδευμένη απομόνωση φράσεων" ισχύει. Αυτή είναι η δεοντολογική μέθοδος των ιντερνετικών συζητήσεων, και όχι μόνον - θα πρέπει να το γνωρίζεις αυτό. Οι σχολιαστές γράφουν τα σημεία, στα οποία ή απαντούν ή ζητούν διευκρινήσεις. Δεν απομόνωσα λέξεις όπως γράφεις (!!!) για να φτιάξω κάτι διαφορετικό ούτε μετέφερα σε άλλο context όσα γράφουμε εδώ. Μέσα στο ίδιο ποστ συμβαίνουν όλα, οι αναγνώστες βλέπουν τι γράφει ο καθένας μας και καταλαβαίνουν.

Για το "ομαδοποιώντας", που έγραψες, είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν έκανα καμμία ομαδοποίηση. Κι αυτό, άθελά σου ίσως, εσύ το έκανες, ομαδοποιώντας κάποια κόμματα στην "αριστερά".

Αυτό που έκανα εγώ, είναι επιγραμματικότατη αναφορά στα έργα και τις ημέρες των δύο κομμάτων εξουσίας: Στην αλαζονία τους, στα οικονομικά σκάνδαλά τους, στην αναξιοκρατία τους, στην πολιτική τους απέναντι στους εργαζόμενους (εκεί κολλάει η διάλυση του συνδικαλισμού).

Αν για κάποιους όλα αυτά μετράνε με τη μεζούρα, και το ζήτημα είναι ποιο κόμμα έκανε τα λιγότερα σκάνδαλα, και ποιο επέδειξε δύο κιλά αλαζονία περισσότερο από το άλλο, και ποιο ψήφισε δύο αντιεργατικούς νόμους περισσότερο από το άλλο, εγώ τα ζητήματα αρχών δεν τα μετράω με τον ίδιο τρόπο.

Θα εκτιμούσα να μου διασαφηνίσεις τα "θολά" σημεία που δεν κατάλαβα.
(και με την ησυχία σου, είπαμε...)
.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

(σ' ευχαριστώ και για την μπανανίτσα, αλλά είμαι στο δεκαήμερο αποτοξίνωσης από τα φρούτα. Τρώω μόνον κλαμπ σάντουιτς και χάμπουργκερς...)

μαριάννα είπε...

Κατερίνα

Επειδή δεν έχω μάθει να συζητώ σε τέτοια βάση, είναι υπεράνω των νεύρων και των αντοχών μου, για να κλείσει αυτός ο ψυχοβγαλτικός και άσκοπος διάλογος, δηλώνω ότι:

Δεν εννοούσες τίποτα.
Δεν απομόνωσες τίποτα.
Δεν είσαι οπαδός.
Δεν είσαι αντιπασόκ. Ούτε πασόκ.
Δεν είσαι αντινουδού. Ούτε νουδού.
Δεν είσαι αντιαριστερή. Ούτε αριστερή.
Έχεις θέση και άποψη πολιτική. Αλλά δεν ξέρουμε τί είσαι, το κρύβεις άψογα, δεν το δηλώνεις, δεν το φανερώνεις. Μπορεί να είσαι ότι θες, αλλά δεν συνάγεται από τα γραφόμενά σου, που πάντα είναι άψογα, προσεγμένα και προπαντός ακριβή.
Δεν κομματικοποιείς.
Είσαι σωστή και δίκαιη.
Είσαι η καλύτερη συζητήτρια.
Ευγενής και σοβαρή.

Επειδή εγώ δεν έχω όλα τούτα τα χαρίσματα, παραιτούμαι αυτού του χαριτωμένου διαλόγου. Ομολογώ πως με έκανες σκόνη κι εμένα και τα νεύρα μου.

Εντάξει τώρα; Θα ηρεμήσουμε ή θα με χτικιάσεις κι άλλο; Πώς το βλέπεις;

Αν ξέχασα να δηλώσω κάτι άλλο που να σε δικαιώνει, πες μου να το δηλώσω, αρκεί να τελειώνουμε και να σταματήσει αυτός ο εφιάλτης της Βαβέλ. Είμαι σίγουρη ότι στον πύργο της θα είχα συνεννοηθεί καλύτερα. :)))))))

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Να τελειώνουμε, συμφωνώ. Αλλά, Μαριάννα μου, αν δεν αντέχεις και νευριάζεις, να μην απευθύνεις ανυπόστατους χαρακτηρισμούς στους συνομιλητές σου ή κατηγορίες που δεν στοιχειοθετούνται από όσα σου γράφουν γιατί διαφορετικά τους αναγκάζεις να αμύνονται στις μομφές που τους απευθύνεις. Αυτό έπραξα κι εγώ για τις μομφές σου.

Σχολίασα μόνον πάνω σε ό,τι έγραψες, και έκανα κάποιες ερωτήσεις που προέκυψαν από τα σχόλιά σου, δεν κάνω προσωπικές ούτε ανακριτικές ερωτήσεις. Και, βέβαια, δεν ήταν για “να ακούσω αυτό που ήθελα να ακούσω”, όπως έγραψες, αλλά για να ακούσω αυτό που ήθελες να πεις εσύ. Έτσι συμβαίνει στις συζητήσεις.

Εσύ όμως δεν θέλησες να απαντήσεις, και ως εδώ κανένα πρόβλημα, δεν ήσουν υποχρεωμένη να το κάνεις. Αντί, όμως να σχολιάσεις "πολιτικά" σχολίασες εμένα! Και κατέφυγες σε χαρακτηρισμούς και κατηγορίες που δεν μπόρεσες να στηρίξεις:
“κομματικοποιώ”
“καταφέρομαι μόνον κατά του ΠαΣοΚ”
“διακατέχομαι από τέτοια σύνδρομα”
“σακιάζω”
“αντιδρώ σαν βαμμένος οπαδός”
“αδικώ”
“ομαδοποιώ”
“εθελοτυφλώ”
“χαλιέμαι”
“βγάζω φλύκταινες”
“προδόθηκα” και “πληγώθηκα”

μαζί με υποθετικά σενάρια εντυπωσιασμού και διδακτισμού, του στυλ “αν το κάνω αλλού είναι αθέμιτο και άδικο”.

Επειδή λοιπόν όλα αυτά δεν αποτελούν στοιχεία αυτού που βρίσκεις σαν τη “διαφορά σου ότι εσύ μιλάς πολιτικά”, αλλά είναι προσωπικές μομφές μετά ψυχογραφήματος, αναρωτιέμαι ποια “είναι η βάση που έχεις μάθει να συζητάς”. Να απευθύνεις σε κάποιον κατηγορίες, να του κάνεις διαδικτυακό ψυχογράφημα, κι αυτός να σου γράφει ανέκδοτα ή στίχους; Αυτό θα έκανες εσύ αν σου απέδιδαν όλα τα παραπάνω;

Επομένως δεν χρειαζόταν να "χτικιάσεις", παρά να γράψεις "έτσι όπως έχεις μάθει να συζητάς, "πολιτικά" όπως γράφεις.

Όσο για το κλείσιμό σου τι είμαι και τι δεν είμαι, δεν ήταν αυτό το θέμα μας, ούτε διακατέχομαι από ανασφάλεια για να ζητώ επιβεβαιώσεις. Και μάλιστα ως άγνωστη μεταξύ αγνώστων, του ίντερνετ!!! Σοβαρομιλάς; (που λένε και στην Κύπρο;)

Με αφορμή τα “οράματα” που (δεν) μπορούν να μας δώσουν τα δύο μεγάλα κόμματα με τους αλαζόνες της εξουσίας, τοποθετήθηκα αυστηρά στο πλαίσιο με πραγματικά παραδείγματα και όχι με υποθετικά. Δεν σου ζήτησα να μου πεις για μένα - να στοιχειοθετήσεις όσα έγραψες μετά τις μομφές σου, σου ζήτησα. Αλλά κι αυτό το απέφυγες και, κλείνοντας, καταφεύγεις πάλι σε ειρωνείες για δημιουργία εντυπώσεων. Κρίμα.

υ.γ. 2
Mαριάννα: Για μένα ζαμάν φου κι απάνω τούρλα, γιατί ξερενόμαστε πολύ καλά και ότι και να πεις σκασίλα μου. Αλλού όμως, αν γίνεται, είναι και άδικο και αθέμιτο.

Εμένα δεν είναι σκασίλα μου αυτά που λένε αυτοί που “ξεραινόμαστε πολύ καλά”. Με ενδιαφέρει η πολύ η άποψή τους, για την πολιτική, τα κόμματα, την κοινωνία…

Και αν “ξεραινόμαστε καλά”, θα έπρεπε να ξέρεις ότι δεν αδικώ. Σε ένα άλλο μπλογκ, μάλιστα, είχες γράψει πως είμαι “δίκαιη, ντόμπρα και δεν μασάω τα λόγια μου”. M’ αυτό δεν θέλω να πω ότι πρέπει να εμμένεις στην ίδια κρίση, - κι εγώ την αλλάζω σύμφωνα με τα νέα δεδομένα - αλλά αν πιστεύεις ότι αδικώ, τότε δεν “ξεραινόμαστε” καθόλου.

μαριάννα είπε...

Πάμε πάλι. :)

Κατερίνα, φυσικά και πάντα πιστεύω ότι είσαι “δίκαιη, ντόμπρα και δεν μασάς τα λόγια σου”.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είσαι ψυχαναγκαστική. :)

Κι αυτό δε σημαίνει ότι δεν αδικείς το πασόκ στο σύνολό του ταυτίζοντάς το απόλυτα με τη νδ.

Αλλά να μην ανακυκλώνουμε τα ίδια και τα ίδια.

Το ότι διαφωνούμε σε κάποια θέματα δεν έχει να κάνει με τη γενική στάση ζωής.

Απλά βρε συ σ' αυτή τη συζήτηση, ένιωσα αυτό που λένε: «πρόσεξε, ότι πεις θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σου!»

Σα να μιλούσα με νομικούς που δεν μιλούσαν ελληνικά. :)

Καλό βράδυ και καλή βδομάδα!