Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Ο Γιώργος Παπανδρέου μιλά με μπλόγκερς στο tvxs.gr με συντονιστή τον Κούλογλου. Τα συμπεράσματα δικά σας. Τα δικά μου μετά τις εκλογές :)



Δείτε αυτό το απόσπασμα, έχει πολύ ενδιαφέρον! Ο e-lawyer ρωτά και ο Γιώργος Παπανδρέου απαντά. Και ο Κούλογλου κοιτά. :))))))






Εδώ όλη η συζήτηση
...και εδώ στο TVXS


Ενδιαφέρον, εκτός από τη συζήτηση όπου ερωτούν οι μπλόγκερς και ο κ.Παπανδρέου απαντά, έχουν και τα σχόλια που έχουν γραφτεί.

Να σημειώσω ότι την ευθύνη για την πρόσκληση και την επιλογή των μπλόγκερς, την είχε το TVXS και όχι το πασόκ, όπως ξεκαθάρισε ο κ.Κούλογλου, από την αρχή.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://observer-artois.blogspot.com/2009/10/blog-post.html

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Κάνει να πω τη δική μου άποψη τώρα; Δεν με κωλύει κάτι, ώστε να περιμένω μετά τις εκλογές, και νομίζω ότι καλό θα είναι να πεις κι εσύ ξεκάθαρα τη δική σου. Τελευταία ώρα δεν πρόκειται να επηρεάσεις κανέναν.

Η δική μου είναι αυτή όπως την γράψαμε στον οbserver, καθαρά και ξάστερα.


.

μαριάννα είπε...

Κατερίνα σ-Μ.

Βρε καλώς την! Λοιπόν, έψαχνα στο google για το σπίτι της Μελίνας που το πήρε ο κ. Θ.Βασιλάκης της Aegean Airlines και έπεσα πάνω στο TVXS και όπως καταλαβαίνεις έμεινα άναυδη.

Μια και με προκαλείς όμως, ας πάρω θέση αν και κανονικά δεν είναι σωστό, αλλά σιγά τώρα να μην επηρεαστούν ψηφοφόροι από αυτά που λέμε εμείς εδώ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου λοιπόν, μια χαρά έκανε και αποφάσισε να πάει να μιλήσει με μπλόγκερς και φιλότιμες προσπάθειες έκανε να ενημερωθεί για τα διαδικτυακά και μου φάνηκε όπως πάντα ευγενής και ανοιχτόμυαλος. Και προπαντός με καλή διάθεση.

Ο Κούλογλου και η ομάδα του TVXS, δεν ξέρω πώς έκανε την επιλογή, προφανώς κάλεσε γνωστούς του πασόκους ή έστω φίλους του.

Όσο για τον δικηγόρο του δικτύου, τί θα μπορούσα να πω εγώ Κατερίνα, εκτός από το ότι τον απορρίπτω απολύτως και εντελώς σαν συμπεριφορά στο διαδίκτυο, όχι από προσωπική εμπειρία, δεν είχα πάρε δώσε μαζί του, αλλά από αυτά που έχω διαβάσει στο μπλογκ του old boy και στα λινκς που δίνεις, τα οποία είχα παρακολουθήσει τότε και είχα φρίξει πραγματικά.

Με το πόσο μπορεί να μεταμορφώνεται μια περσόνα και πόση χυδαιότητα μπορεί να βγει μέσα από διαδικτυακές διαφωνίες.

Φυσικά το έχουμε ξαναδεί το έργο και στον ακατονόμαστο με τα αντιμπλόγκς, οπότε έχω πάψει πια να θεωρώ απίθανο το οτιδήποτε.

Εν τω μεταξύ, με το που τελείωσα την ανάρτησή μου, είδα τη δική σου και είχαμε 3 λεπτά διαφορά!

Αναρτούσαμε το ίδιο θέμα ταυτόχρονα. :)))))

Τώρα κοίτα, για να είμαι δίκαιη, δεν ξέρω αν ο Κούλογλου έχει λάβει γνώση για τη συμπεριφορά του δικηγόρου.

Αν όμως έχει λάβει και το παράβλεψε, ειλικρινά θα λυπηθώ πολύ για τα πλήκτρα που έχω χτυπήσει για πάρτη του. Θυμάσαι τί αγώνα έκανα να τον υπερασπιστώ τότε που είχαν ξηλώσει την εκπομπή του... ;)

Κι επίσης, θα συνιστούσα να μη στεναχωριέσαι και να μην σκέφτεσαι τέτοιες συμπεριφορές, γιατί ξέρω από πρώτο χέρι πόσο πονάνε, όσο κι αν κάποιοι τις προσπερνούν αδιάφορα.

Τις θεωρώ λεκτικούς βιασμούς ψυχής, της ίδιας βαρύτητας, μην πω μεγαλύτερης, από τους σωματικούς.

Καλό βόλι! :)

μαριάννα είπε...

Κατερίνα καλημέρα!

Τώρα μόλις είδα τα λινκς που δίνεις στην ανάρτηση στον οbserver και είδα ότι έχει γίνει συζήτηση στο TVXS!!!!!!!!!!!!

Άφωνη!!!!

Κυριολεκτικά...

Δεν τα είχα δει βρε συ. Άρα ο Κούλογλου, όσο και να μη διαχειρίζεται το σάιτ του, λόγω έλλειψης χρόνου, ΗΞΕΡΕ.

Άρα, είχες δίκιο στον διάλογό μας τον τότε για τον Κούλογλου, και θυμάσαι τί σου είχα πει.

Θέλω να διαπιστώνω ιδίοις όμμασι, πριν απορρίψω κάποιον. Το διαπίστωσα λοιπόν και μάλιστα πολύ καλά.

Ε, πρέπει να ενημερωθεί το πασόκ και ο Γιώργος Παπανδρέου προσωπικά. Είναι κρίμα πραγματικά να μην έχει ιδέα με ποιούς συνομιλεί.

Ο άνθρωπος νόμισε πως επέλεξαν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα από μπλόγκερς. Δεν ήξερε τί του μαγειρέψανε.

Γιατί δεν στέλνεις ένα μήνυμα στον ίδιο ή στο μπλογκ του; Να ξέρει με τί τον χρεώνουν οι περί αυτόν και να πράξει όπως έπραξε σε πολλές περιπτώσεις.

Επιμένω πως ο Γιώργος είναι ηθικός, ευγενής και ανοιχτόμυαλος. Απλά είναι αγνός άνθρωπος.

Επίσης θα μπορούσες να στείλεις ένα δείγμα, στην Άννα Ραγκούση-Νταλάρα, που είναι υπερευαίσθητη σε τέτοια θέματα, εν αντιθέσει με τις εκσυγχρονίστριες που είναι μόνο των βαρύγδουπων λόγων και των παραθύρων.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Για την Άννα Ραγκούση Νταλάρα έχουμε έτοιμο για ανάρτηση ένα άλλο ποστ, που έχει αναλάβει για ανέβασμα ο artois3, αλλά σήμερα είναι επόπτης, ο χαζοφιλότιμος. Προχθές είχαμε πάει στην κεντρική τοπική ομιλία του ΠαΣοΚ, μετά από πρόσκληση της κυρίας Νταλάρα, αλλά παρ' ότι είχα την ευκαιρία να μιλήσω μαζί της, το απέφυγα σεβόμενη την φόρτιση των ημερών και τον χρόνο της.

H Άννα Ραγκούση Νταλάρα, λοιπόν, έγινε εσχάτως στόχος του e-Lawyer. Της έστειλε κάποια ερωτήματα, τρεις μόλις μέρες (!) πριν την λήξη του προεκλογικού αγώνα. Του απάντησε ευγενικά και επιγραμματικά ζητώντας την κατανόησή του που η κρίσιμη αυτή περίοδος δεν της επιτρέπει να έχει τον απαραίτητο χρόνο για να απαντήσει λεπτομερώς, υποσχόμενη πως θα το κάνει αργότερα.

Αυτός, όμως, την "εκθέτει" παντού, στο τουίτερ, στο tvxs όπως και με αλλεπάλληλα ποστς στο μπλογκ του (π.χ. "2η μέρα που η κ. Άννα Νταλάρα δεν απαντάει") γιατί έχει την εντύπωση, ο μεγαλομανής, ότι όλοι πρέπει να στέκονται σούζα στις απαιτήσεις του κάθε μπλόγκερ, κι επειδή, για διαφημιστικούς λόγους, πάντα επιδιώκει, και προκαλεί, να γίνεται θόρυβος γύρω από το όνομά του.


Mαριάννα: Είναι κρίμα πραγματικά να μην έχει ιδέα με ποιούς συνομιλεί.

Ξέρει πάρα πολύ καλά όπως ξέρει πάρα πολύ καλά κι αυτόν που του τον σύστησε, εδώ και πολύ καιρό. Aν λοιπόν εμπιστεύεται και συνεργάζεται στενά με τέτοιους ανθρώπους, είναι το ίδιο υπεύθυνος. Δεν νομίζεις;


Μαριάννα: Επιμένω πως ο Γιώργος είναι ηθικός, ευγενής και ανοιχτόμυαλος. Απλά είναι αγνός άνθρωπος

Αυτά δεν είναι χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας πρωθυπουργός. Έτσι ακριβώς είναι και η γιαγιά μου (στο παράδεισο), και μάλιστα , πολύ πιο ανοιχτόμυαλη από τον GAP. Αγνό, επίσης, είναι και το κρητικό λάδι που μας φέρνει ένας φίλος από το Μόδι. Αλλά ούτε η γιαγιά μου, ούτε το λάδι έχουν την απαίτηση να γίνουν πρωθυπουργοί.


υ.γ.
Θα σου έδινα το λινκ για να διαβάσεις τι του έγραψε, αλλά όπως βλέπω με έκπληξη, απέσυρε όλο το ποστ από το site της!

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Και μιας και γράφεις για την συζήτηση στο tvxs, να γράψω κι εγω την άποψη ενός ανθρώπου που διαθέτει κριτικό νου, και απευθύνεται σε ανθρώπους με το ίδιο προσόν:

...άντεξα 10 λεπτά στη συνέντευξη ΓΑΠ. Το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω: ήταν στο κατάλληλο περιβάλλον. Όλοι στόκοι. Μα όλοι. Εντάξει, δεν είμαι σίγουρος για τα καλώδια των καμερών."

μαριάννα είπε...

Λοιπόν, δεν ξέρω τι συμβαίνει με το θέμα του δικηγόρου και της κ.Άννας Ραγκούση Νταλάρα, ξέρω όμως, πως η γυναίκα είναι πραγματικά εκλεκτή και διαθέτει τον συνδυασμό που σκοτώνει.

Ορθολογισμό και ευαισθησία. Μυαλό και ψυχή.
Νομίζω πως εκεί θα βρει το δάσκαλό του ο μεσιέ δικηγόρος. :)

Γράφεις:

«Αυτά δεν είναι χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας πρωθυπουργός.»

Απαντώ:

Επειδή μας έχει απασχολήσει πολύ, εμένα και την παρέα μου, το δίλημμα:

Πρωθυπουργός ικανός, τσαμπουκάς και γάτος, που να ξέρει να ρητορεύει, να επικοινωνεί χαρισματικά, ακώλωτος, αληθοφανής και γενικά αδίστακτος ως προς την επίτευξη των στόχων του

ή

Πρωθυπουργός ευγενής, χαμηλότονος, αγνός, έντιμος, διακριτικός, ανθρώπινος, με ανασφάλεια στο λόγο, αλλά αγαθών προθέσεων.

Καταλήξαμε στο δεύτερο Κατερίνα μου.

Διότι,

και ο Πρωθυπουργός είναι σαν τον σύζυγο.

Αν θες να κάνεις οικογένεια, δεν χρειάζεσαι τον μπαλκονάτο. Ούτε τον στυγνό διαχειριστή.

Το ευκταίον, που θα ήταν να τα έχει όλα, δεν είναι εφικτό. Ούτε τα χαρίσματα πάνε πακέτο.

Κατέληξα μετά από πολλές βραδιές ξαγρύπνιας, πως δεν αντέχω στη ζωή άλλο τους εξυπνάκηδες και τους αλαζόνες, όσο ικανοί κι αν είναι.

ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΕΝ ΤΕΛΕΙ.

Προσβάλλουν την αισθητική μου(που έλεγε και μια περικοκλάδα).

Γιατί τα χαστούκια της ζωής με έμαθαν να κοιτάω το φεγγάρι και όχι το δάχτυλο.

Θα πάρω την ευγενή αγνότητα και όχι την μπρουτάλ μαγκιά.

Για να δούμε λοιπόν πώς θα τα πάει ο Γιώργος. Εύχομαι ειλικρινά να διαψευστείτε! ;)

Για την Ελλάδα ρε γαμώτο!

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Πρωθυπουργός αγαθών προθέσεων.???? Επιτρέπεται να γελάσω; Μα οι πολιτικοί, Μαριάννα, κρίνονται εκ του αποτελέσματος, όχι εκ των προθέσεων!

Ύστερα, το δίλημμα που βάζεις είναι για τους οπαδούς του δικομματισμού, και η πολιτική δεν είναι ζήτημα δύο μόνον κομμάτων. Γιατί τότε δεν θα μιλούσαμε για πλουραλιστική δημοκρατία.


Για την Άννα Νταλάρα, δεν γνωρίζω αν είναι εκλεκτή, αν διαθέτει ορθολογισμό και ευαισθησία, μυαλό και ψυχή. Για να εκφρασθώ έτσι για έναν άνθρωπο πρέπει να τον γνωρίζω καλά, κι εγώ μόνον ως σύζυγο του Γιώργου Νταλάρα την ξέρω και ως μέλος κάποιων ΜΚΟ. Kι αυτό το τελευταίο, ειδικώς, δεν μου λέει τίποτα διότι πολλές ΜΚΟ έχουν γίνει σκαλοπάτι για επαγγελματική αποκατάσταση και πολιτική ανέλιξη διάφορων φιλόδοξων.

Μ' αυτό εδώ γελάω ακόμα:

Μαριάννα: Κι επίσης, θα συνιστούσα να μη στεναχωριέσαι και να μην σκέφτεσαι τέτοιες συμπεριφορές, γιατί ξέρω από πρώτο χέρι πόσο πονάνε, όσο κι αν κάποιοι τις προσπερνούν αδιάφορα.

Σοβαρολογείς βρε; Μ' έχεις κόψει για άνθρωπο που "πονάει και στενοχωριέται" για διάφορα που γράφουν διάφοροι πανάγνωστοι στο διαδίκτυο;
Αν είναι δυνατόν! :-D

μαριάννα είπε...

Κατερίνα σ-Μ.

Πρωθυπουργός αγαθών προθέσεων.???? Επιτρέπεται να γελάσω; Μα οι πολιτικοί, Μαριάννα, κρίνονται εκ του αποτελέσματος, όχι εκ των προθέσεων!

Σαφέστατα. Απαντούσα στο χιουμοράκι σου περί αγνού ελαιολάδου εκ Μοδίου που έλεγες ότι δεν θέλει να γίνει πρωθυπουργός.

Ύστερα, το δίλημμα που βάζεις είναι για τους οπαδούς του δικομματισμού, και η πολιτική δεν είναι ζήτημα δύο μόνον κομμάτων. Γιατί τότε δεν θα μιλούσαμε για πλουραλιστική δημοκρατία.

Το δίλημμα που βάζω είναι για τον τύπο του πρωθυπουργού που προτιμώ γενικά. Δεν αναφερόμουν σε κόμματα.


Για την Άννα Νταλάρα, δεν γνωρίζω αν είναι εκλεκτή, αν διαθέτει ορθολογισμό και ευαισθησία, μυαλό και ψυχή. Για να εκφρασθώ έτσι για έναν άνθρωπο πρέπει να τον γνωρίζω καλά, κι εγώ μόνον ως σύζυγο του Γιώργου Νταλάρα την ξέρω και ως μέλος κάποιων ΜΚΟ. Kι αυτό το τελευταίο, ειδικώς, δεν μου λέει τίποτα διότι πολλές ΜΚΟ έχουν γίνει σκαλοπάτι για επαγγελματική αποκατάσταση και πολιτική ανέλιξη διάφορων φιλόδοξων.

Ούτε κι εγώ την γνωρίζω προσωπικά. Έτυχε όμως να έχουμε κοινούς φίλους, ανθρώπους που εκτιμώ πολύ, και μου έχουν μιλήσει.

Μ' αυτό εδώ γελάω ακόμα:

Μαριάννα: Κι επίσης, θα συνιστούσα να μη στεναχωριέσαι και να μην σκέφτεσαι τέτοιες συμπεριφορές, γιατί ξέρω από πρώτο χέρι πόσο πονάνε, όσο κι αν κάποιοι τις προσπερνούν αδιάφορα.

Σοβαρολογείς βρε; Μ' έχεις κόψει για άνθρωπο που "πονάει και στενοχωριέται" για διάφορα που γράφουν διάφοροι πανάγνωστοι στο διαδίκτυο;
Αν είναι δυνατόν! :-D

Συγγνώμη. Παρασύρθηκα, προσδίδοντάς σου φυσιολογικές ιδιότητες. Προς στιγμήν ξεχάστηκα ότι είσαι η σουπεργούμαν η άτρωτη! :Ρ