Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Για όλα φταίει ο Χατζηπετρής... Απολαυστική, λυτρωτική ανάλυση από τον Καιρό


Ένας εξαιρετικός, απολαυστικός Καιρός σ' ένα άρθρο που μας λυτρώνει. Προσυπογράφω λέξη προς λέξη. Διαβάστε το πραγματικά αξίζει τον κόπο. Θα νιώσετε καλύτερα. Τουλάχιστον δεν είμαστε μόνοι. Είμαστε πολλοί που σκεφτόμαστε το ίδιο. Δε θα μάς τρελάνουν αυτοί...


Φταίει ο Χατζηπετρής

ΣΤΗ χθεσινοβραδινή του εμφάνιση από τηλεοράσεως ο υπουργός Οικονομικών, μετά την πολύωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ήταν σαφής: Να σταματήσουμε να είμαστε στόχοι εκβιασμών και ταπεινώσεων.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, τίποτε ευτυχέστερο από αυτό δεν θα συνέβαινε στη χώρα, οι κάτοικοι της οποίας έχουν μετατραπεί σε σάκο του μποξ από την τρόικα και την κυβέρνηση.

ΠΩΣ, όμως, θα επιτευχθεί αυτό; Σύμφωνα με τον υπουργό, αν πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, αν αποκτήσουμε πρωτογενή πλεονάσματα και αν πέσει το έλλειμμα κάτω από το 10% με διαρθρωτικές αλλαγές. Δηλαδή, με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, κόψιμο μισθών και συντάξεων.

ΚΑΙ γιατί δεν γίνονται όλα ετούτα, ώστε να σταματήσει να είναι η χώρα στόχος εκβιασμών και ταπεινώσεων, όπως πιστεύει ο υπουργός Οικονομικών;

ΣΥΜΦΩΝΑ με τον ίδιο στη χθεσινοβραδινή του εμφάνιση, η τρόικα, και κυρίως οι Ευρωπαίοι, δεν αμφισβητούν την ικανότητα της κυβέρνησης! Οπως το είπε επί λέξει, «αμφισβητείται η ικανότητα της κοινωνίας να προχωρήσει στην εφαρμογή των αποφάσεων του Μεσοπρόθεσμου»!

ΠΟΙΟΣ φταίει γι' αυτό; Σύμφωνα με τον υπουργό, φταίνε οι πολιτικοί, με πρωταγωνιστή τον Αντ. Σαμαρά, οι Φωτόπουλοι, οι δημοσιογράφοι, οι ακαδημαϊκοί, οι πολίτες, που δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης και αντιδρούν.

ΓΙΑ όποιον πολίτη έχει μνήμη και καλές ιστορικές γνώσεις, οι μοναδικές προηγούμενες φορές που έφταιγαν οι πολίτες και οι παραπάνω αναφερθέντες συνοδοιπόροι τους, επειδή αντιδρούσαν σε ακραίες επιταγές μιας κυβέρνησης, ήταν επί δικτατορίας των συνταγματαρχών και επί γερμανικής κατοχής.

ΜΕΧΡΙ σήμερα κανείς πολιτικός δεν είχε την αμετροέπεια, την αλαζονεία και το θράσος να κατηγορήσει τον λαό που δεν καταλαβαίνει γιατί οι πολιτικοί, οι οποίοι του έδωσαν μισθούς, συντάξεις, θέσεις εργασίας, ρευστότητα, ολίγη από παιδεία και υγεία, ολίγη από δημόσια εξυπηρέτηση, τώρα οι ίδιοι του τα παίρνουν πίσω ως λάθη! Και μάλιστα λάθη συνενοχής: «μαζί τα φάγαμε».

Η ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑ και το θράσος δεν σταματάνε εδώ. Ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε όλους τους παραπάνω χθες, ότι αντιδρώντας εξωθούν τους Ευρωπαίους να βλέπουν ότι η είσπραξη των έκτακτων χαρατσιών μπορεί να μην αποδώσει και να ζητούν νέα μέτρα.

ΤΑ ίδια ακριβώς έγραφαν στον κατοχικό και τον φιλοδικτατορικό Τύπο οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης: Ο λαός που αντιδρά φταίει για τις εκτελέσεις, τα αντίποινα, τα πρόσθετα μέτρα περιορισμού ελευθεριών και τροφίμων.

Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ μπορεί να μοιάζει υπερβολική, αλλά δεν είναι. Γιατί, όπως τότε έτσι και τώρα μένουν στο απυρόβλητο οι φοροφυγάδες, οι λαθρέμποροι ων ουκ έστιν αριθμός σε δεκάδες επαγγέλματα, οι πραιτοριανοί υπάλληλοι υπουργών, βουλευτών, γραμματέων, δημάρχων, περιφερειαρχών και συναφών επαγγελμάτων περί την εξουσία, όπως και οι ίδιοι οι διοικούντες, των δεκάδων προνομίων.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ των Οικονομικών μας είπε χθες ότι δεν φταίει η κυβέρνηση, που ουρλιάζοντας για το έλλειμμα, προκειμένου να δαιμονοποιήσει την αντιπολίτευση, κουβάλησε εδώ τους κερδοσκόπους, το ΔΝΤ και την Ε.Ε. Της οποίας τα περισσότερα μέλη καταστρατηγούσαν χωρίς επιπτώσεις τη Συνθήκη της Λισσαβώνας.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ μάς είπε ότι δεν φταίει η κυβέρνηση, που, αποτελούμενη από ερασιτέχνες πολιτικάντηδες, επιστημονικά ανεπαρκείς και ικανούς να διαχειρίζονται μόνο το εδώ απατεωνίστικο αλισβερίσι με τους πολίτες, είναι ανίκανη να καθίσει σ' ένα τραπέζι με δυτικούς τεχνοκράτες και πολιτικούς και να διαπραγματευτεί. Χωρίς να κοροϊδεύει κουτοπόνηρα, αναλαμβάνοντας να διοικήσει σοβαρά ένα κράτος, γνωρίζοντας οικονομία όσο και οι συνομιλητές της και -κυρίως- χωρίς να λέει ψέματα και στους συνομιλητές και στον λαό.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ μάς είπε ότι δεν φταίει η κυβέρνηση, που δεν ξέρει ακόμα πόσους οργανισμούς και εργαζομένους έχει το Δημόσιο, που δεν ξέρει πώς να φορολογήσει τους μισούς Ελληνες -επαγγελματίες- που φοροδιαφεύγουν, που οι δαπάνες του κράτους αντί να μειωθούν αυξήθηκαν, που ταΐζει ένα σωρό ανενεργές και ζημιογόνες εταιρείες, που αντί να φτιάχνει δημιουργικές, αποδοτικές θέσεις εργασίας εκμαυλίζει κόσμο και κοσμάκη μ' έναν στείρο διορισμό, που δεν πιάνει κανένα στόχο στο έλλειμμα, στο χρέος, στην ανεργία, στην ύφεση, στα έσοδα.

ΟΧΙ για την τρόικα. Για την Ελλάδα ρε γαμώτο. Αλλά, για ποια Ελλάδα να πονάει ένας άνθρωπος και μια κυβέρνηση; Οταν δεν έχουν καν τα κότσια να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΕΤΡΑΔΗΣ



Πηγή: Ε

8 σχόλια:

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

"Προσυπογράφεις λέξη προς λέξη" ένα κείμενο που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου ως "ερασιτέχνες πολιτικάντηδες, επιστημονικά ανεπαρκείς" ότι "μέχρι σήμερα κανείς πολιτικός δεν είχε την αμετροέπεια, την αλαζονεία και το θράσος" τους, και ότι λένε για τους πολίτες ό,τι έλεγαν οι δικτάτορες της επάρατης επταετίας και οι φασίστες της γερμανικής κατοχής;!;!;!

Δεν νομίζεις ότι αυτά τα κείμενα είναι ισοπεδωτικά και ότι δεν είναι καιρός για τέτοιου είδους επιθέσεις; Ότι αντί να βρίζουμε την κυβέρνηση πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να συμβάλλουμε στην προσπάθεια της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου να σώσει τη χώρα; Ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια για διχαστικά κείμενα σ' αυτή την δύσκολη συγκυρία;

μαριάννα είπε...

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα Καλό! Πολύ καλό όμως!

μαριάννα είπε...

Το θέμα είναι τι κάνουμε; Έχουμε διέξοδο ή θα μάς αφανίσουνε εντελώς;

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Ποιο είναι "πολύ καλό όμως";

μαριάννα είπε...

Το χιούμορ σου. Ανέκαθεν το εκτιμούσα πολύ.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Παρεξήγησες, δεν έκανα χιούμορ, σοβαρά σε ρώτησα και ελπίζω ότι αυτή τη φορά θα απαντήσεις.

Επαναλαμβάνω την ερώτησή μου για την περίπτωση που δεν κατάλαβες τι έγραψα: Δεν νομίζεις ότι αυτά τα κείμενα είναι ισοπεδωτικά και ότι δεν είναι καιρός για τέτοιου είδους επιθέσεις; Ότι αντί να βρίζουμε την κυβέρνηση πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να συμβάλλουμε στην προσπάθεια της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου να σώσει τη χώρα; Ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια για διχαστικά κείμενα σ' αυτή την δύσκολη συγκυρία;

μαριάννα είπε...

Το μόνο που συμφωνώ είναι ότι δεν έχουμε άλλη πολυτέλεια χρόνου και ανοχής. Να τους σκίσουμε τώρα. Να φύγει τώρα η χολέρα! Τώρα όμως, πριν μάς αφανίσει τελείως.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Όταν γράφεις "Προσυπογράφω λέξη προς λέξη" το κείμενο του Καιρού, σημαίνει πως εγκρίνεις κάθε λέξη του - δεν σημαίνει "Το μόνο που συμφωνώ είναι ότι δεν έχουμε άλλη πολυτέλεια χρόνου και ανοχής."

Αλλά όποια ερμηνεία κι αν δίνεις στο "προσυπογράφω λέξη προς λέξη" είναι θεαματική η 180 μοιρών στροφή σου από τότε που η ...Σκάρλετ Ο' Χάρα δικαιωνόταν με την εκλογή του Μεσσία Γιώργου Παπανδρέου και καλούσε σε δράση και συμμετοχή στην προσπάθεια του ΓΑΠ όσους είχαν και "μνήμη και καλές ιστορικές γνώσεις" και εξέφραζαν αντιρρήσεις για την αποτελεσμάτικότητά του, τις προθέσεις του, τον "σοσιαλισμό" του.

Σήμερα χαρακτηρίζεις αυτόν και την κυβέρνησή του ως "χολέρα" και τότε μου είχες προσάψει πως "τον βρίζω" επειδή απλώς χαρακτήρισα ως παπαριά την παπαριά του "δεν ζητάω ανοχή, ζητάω συμμετοχή" και ασκούσα κριτική στην πολιτική του.

Από ...Σκάρλετ που έραβες πράσινο φόρεμα με τις κουρτίνες, τώρα του ρίχνεις πράσινη χολή και προσυπογράφεις λέξη προς λέξη ένα κείμενο που παραλληλίζει την πολιτική του έναντι των διαμαρτυρομένων πολιτών με αυτή που ασκούσαν οι δικτάτορες και οι φασίστες.

Θεαματική η στροφή σου, πράγματι! Αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ - αρκεί που επιτέλους κατάλαβες ποιο είναι το αληθινό πρόσωπο αυτών για τους οποίους έραβες πράσινα φορέματα για να καλωσορίσεις την "καινούργια μέρα".
:-)