Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2007

La flauta mágica! - Πα πα πα πα πα πα; - Α πα πα πα πα πα! Ερωτική συνταγή... ;)




- Πα πα πα πα πα πα;
- Α πα πα πα πα πα!
- Παπαγκένο;
- Παπαγκέεεεενα!!!

Ο Μαγικός Αυλός του Μότσαρτ, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 30 Σεπτεμβρίου 1791 στο θέατρο του Βίντεν (Theater auf der Weiden), στη Βιέννη, υπό την διεύθυνση του ίδιου του Μότσαρτ, μόλις δυο μήνες πριν το θάνατό του, όπου έγινε ο χαμός!!!
Έτσι εξακολουθεί να γίνεται παντού όπου παίζεται μέχρι σήμερα.



Σκηνογραφία για την όπερα Konzerthaus Berlin του Karl Friedrich Schinkel, για την πρεμιέρα του Μαγικού Αυλού στο Βερολίνο το έτος 1815, με την βασίλισσα της νύχτας.






Με την ευκαιρία δείτε όποιοι ενδιαφέρεστε και ένα καταπληκτικό βιντεάκι για το Konzerthaus Berlin, του Karl Friedrich Schinkel, ερασιτεχνικό μεν, άψογο δε, που έκαναν τα απίστευτα παιδιά της Αρχιτεκτονικής του Manchester School of Architecture, μεταξύ των οποίων και μια δικιά μας Σοφία Ευθυμίου!!! Μπράβο στα νιάτα !!!


11 σχόλια:

μαριάννα είπε...

.
.
.
Η μουσική στο βίντεο των παιδιών είναι από τους Γάμους του Φίγκαρο, με την Vanessa Mae, Storm.

Adonios GK είπε...

Πάρα πολύ όμορφα και τα δύο video!
Δεν ήξερα ότι σου αρέσει τόσο η κλασική μουσική! ;)
Καλή σου μέρα!

Ανώνυμος είπε...

Οχι,για να μη λετε οτι η Marilyn ειναι απλως μια χαζη,ξανθια bimbo!Λοιπον,εχω κανει τον καλυτερο υπνο της ζωης μου μ' αυτη την οπερα.Καλε,μη γελας!!Ανοιγω λοιπον την κασσετινα της Deutsche Grammophon με Karl Βοhm και λοιπους κολοσσους της εποχης,παιρνω το λιμπρετο,βαζω τα ακουστικα και την πεφτω στο παχυ χαλι του δωματιου μου.Σημειωτεον,ειναι αργα το μεσημερι,εν μεσω Χριστουγεννων,οπου εχουμε φαει,πιει κ.λ.π.Η μουσικη με συνεπαιρνει,παραταω τους στιχοι,κλεινω τα ματια και μονο ακουω,μονο.Μεχρι που με παιρνει ενας γλυκος υπνος και η οπερα συνεχιζεται μεσα σε ονειρα χρωματος παπαγαλι!Αυτα καποτε,οταν ειμασταν μικροι κι αθωοι.Και να κανω και μια ερωτηση,βρε παιδια,που με βασανιζει χρονια.Γιατι η D.G.,στις κασσετινες της,ανακατευε τις πλευρες των δισκων,και επρεπε να λυσεις σταυρολεξο για να ακουσεις ενα ολοκληρωμενο εργο;Τεσπα,ο Mozart,τι να λεμε τωρα...Καλημερα σας.-ΑΤΠ-

μαριάννα είπε...

@ Adonios

Σοβαρά μιλάς; Μα δεν έχουμε πει ότι το Adagio του Albinoni είναι η πιο αγαπημένη μου μουσική; ;)
Για να σοβαρευτώ. Λατρεύω τη μουσική. Και έχω μάθει από μικρή να εκτιμώ όλα τα είδη. Στον πατέρα μου χρωστάω τη μύηση στην κλασική.
Μα γίνεται να μη λατρεύει κάποιος την κλασική μουσική;

Dee Dee είπε...

Πολυ ωραια βιντεακια. Με μαγευει η πολυτελεια της τεχνης. Και το κομματι στο δευτερο βιντεακι υπεροχο!!

μαριάννα είπε...

@ -ΑΤΠ-

Πες μου τώρα γιατί εσύ να ζεις εκεί κι εγώ εδώ; Χάθηκε να μη μένουμε κάπου κοντά να περνάμε γμάτ; Το έλα να δεις θα γινότανε! Τα καλύτερα παιδιά τα έχετε μαζέψει στη Θεσσαλονίκη γμτο μου!
Σε φαντάζομαι στο χαλί... κι εμένα είναι κλασική μου αγάπη την περίοδο των Χριστουγέννων με τα φωτάκια και το τζάκι... αν και όταν είναι τα παιδιά, επειδή είναι όλα του χαλιού, αναγκαστικά περιορίζομαι στον καναπέ.
Πάντως αρχίσαμε να χουχουλιάζουμε Χριστουγέννιάτικα ήδη... πολύ τη βρίσκω!
Σας φιλώ η μοιραία bimbo! ;)

μαριάννα είπε...

@ Dee Dee

Το ξέρω. Φαίνεσαι από τις επιλογές σου και από τις μουσικές σου! Αρχόντισσα! :)

Φιλιά και καλημέρες!

Ανώνυμος είπε...

'Χαθηκε να μη μενουμε καπου κοντα...'
Ελα μου νδε!Εγω βεβαια θα προτιμουσα να εμενα καπου εκει κοντα,κι οχι εσυ καπου εδω κοντα,διοτι οπως καταλαβες,ντρεπομαι πλεον να πω απο που ειμαι (που ειμαι και ανανταμ μπαμπανταμ!).Καλα τωρα,ο ου-τοπος μου ειναι ψυχικος,πνευματικος και τα συναφη.Ειμαι αιθεροβαμμων,τι να κανω;!Υ.Γ.Μ' εχεις βαλει στο τριπακι σημερα,κι απ' το πρωι ακουω Σαστακοβιτς (που θα 'λεγε κι ο Αλεξης),και διαφορα απο Sir Neville Mariner & Academy of St.-Martin-in-the-Fields (τι ονομα κι αυτο!).Ciao!-ΑΤΠ-

μαριάννα είπε...

Το αυτό κάνω κι εγώ μονίμως! Χάνομαι... χαλάλι το όνομα τρένο! Είναι μαγεία... Έχει και πολύ πράμα στο you tube...
Ναι, προς τα εδώ θα ήταν μάλλον πιο ξεκούραστα. Αλλά κι εγώ από Ιούνιο χαιρετάω και την κάνω γι άλλους γαλαξίες. Πιο ερωτικούς. Σκέφτομαι να μοιράζω τη ζωή μου σε Ισπανία το χειμώνα, Κρήτη καλοκαίρι, Φάληρο Άνοιξη και Λουγκάνο το Φθινόπωρο... Αποφασίσαμε να το κάνουμε έτσι «ομαδικό» με μια παρέα φίλων, όπου θα μένουμε κατά εποχή, οι μεν στους δε και τούμπαλιν. ;)
Πώς μας βρίσκεις; :))))

Ανώνυμος είπε...

SUPER!Κι αν σας βγαλει ο δρομος κατα τα μερη μας,ξερετε ποια πορτα θα χτυπησετε.-ΑΤΠ-

μαριάννα είπε...

@ -ΑΤΠ-

Φυσικά και ξέρουμε. Οι αδερφές ψυχές αναγνωρίζονται εύκολα. Μόνο την πρόσκληση περιμέναμε τόσο καιρό! :)
Να είσαι καλά βρε αστέρι! Εξυπακούεται ότι είσαι ευπρόσδεκτη παντού ε; ;)
Φιλιά!