Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

Tony Melendez! Ένας κιθαρίστας... συνθέτης, τραγουδιστής, αληθινά αξιοθαύμαστος!!!


Ο José Antonio Meléndez Rodríguez, γεννήθηκε στο Rivas, στις 9 Ιανουαρίου του 1962. Είναι πιο γνωστός σαν Tony Melendez, και είναι συνθέτης, κιθαρίστας και τραγουδιστής από τη Νικαράγουα, όπου είχε την ατυχία να γεννηθεί χωρίς χέρια, εξ' αιτίας της θαλιδομήδης που πήρε η μητέρα του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τους πρώτους μήνες που υπέφερε από ναυτίες.
Το παλικάρι αυτό είχε δύσκολη παιδική ηλικία φυσικά, αλλά η ψυχική του δύναμη και η αυτοσυντήρηση του έδωσε φτερά στα πόδια και την ικανότητα να κάνει κυριολεκτικά τα πάντα. Αξιοθαύμαστος και αξιολάτρευτος! Μια γλυκιά ηρεμία διάχυτη στο πρόσωπό του, δείχνει την απέραντη υπομονή και δύναμη που αυτός ο άνθρωπος επιστράτευσε, για να μπορεί να ζει σαν και μας.
Ήθελε νεαρός να γίνει ιερέας, αλλά δεν μπόρεσε αφού ο κανονισμός της καθολικής εκκλησίας λέει ότι οι ιερείς θα πρέπει να έχουν δείκτη και αντίχειρα!!!! Έλεος.... Πού στο καλό το είχαν προβλέψει αυτό οι κανονισμοί; Είναι να μην τρελαίνεσαι;
Ότι το εκμεταλλεύτηκε ο πάπας και οι καθολικοί το παλικάρι για να στείλουν μήνυμα ελπίδας, το έκαναν σαφώς, θα το δείτε και στο βίντεο. Κλασική περίπτωση αμερικανιάς που εκμεταλλεύεται ποικιλλοτρόπως τα δράματα των ανθρώπων. Αλλά δεν θέλω να επικεντρώσω σ' αυτό τώρα.
Σημασία έχει ότι ο άνθρωπος ηχογράφησε πολλούς δίσκους και έχει γυρίσει όλο τον κόσμο δίνοντας συναυλίες και του βγήκαν σε καλό οι ευαισθησίες των εταιρειών, άσχετα αν αυτές ασφαλώς δεν το έκαναν από φιλανθρωπία.
Να είναι καλά, να έχει όλα τα καλά του κόσμου και να διατηρεί το απίστευτο κουράγιο του και αυτός και όλοι οι αφανείς ήρωες, που διάφορες αιτίες τους καθήλωσαν και τους στέρησαν τα αυτονόητα.
Ευχαριστώ τον αγαπητό φίλο Μηθυμναίο για την υπόδειξη του βίντεο και του Tony Melendez!

16 σχόλια:

μαριάννα είπε...

.
.
.
.
....

Ανώνυμος είπε...

.
.
.
.
....

-ΑΤΠ-

A.F.Marx είπε...

Τρομερός...
Απίστευτη θέληση!
Απίστευτο κουράγιο!

(Το ότι η έλλειψη δείκτη και αντίχειρα εμποδίζουν κάποιον να γίνει ιερέας, υποπτεύομαι ότι έγινε για πρακτικούς λόγους. Με τα 2 αυτά δάχτυλα πιάνει ο ιερέας τον μικρό άρτο που δίνει στους πιστούς για την μετάληψη)

koulpa είπε...

Πολύ καλός!!
Άντε μετά να παραπονεθείς για τα προβληματάκια σου:):)
Φιλιά και καληνύχτες:):)

μαριάννα είπε...

-ΑΤΠ-

Μιμητικό ζωάκι ε;
Στις αντιγραφές καλά τα πήγαινες σχολείο; Μιλάμε μια φορά δοκίμασα και πήγα να πάθω έμφραγμα! Πολύ χάπατο η γυναίκα! Με δουλεύανε όλοι! Ο αδερφός μου, μαέστρος της φυσαρμόνικας. Τόμους ολόκληρους. :))

μαριάννα είπε...

@ A.F.Marx

Είδες; Απίστευτη θέληση! Να οδηγεί... να ανοίγει πόρτες, να παίζει κιθάρα!!!
Αυτό που λες για τους ιερείς, λογικό φαίνεται. Αλλά θα μπορούσε ένα παιδάκι ή κάποιος τέλος πάντων βοηθός, ειδικά αν επρόκειτο για μια τέτοια περίπτωση ανθρώπου που ΔΕΝ μπορεί να δουλέψει αλλού. Αλλά ποιός την έχασε την ευαισθησία για να την έχουν οι εκκλησιαστικοί νόμοι. Όχι παπά, δεσπότη έπρεπε να τον κάνουν, αφού είχε διάθεση να υπηρετήσει το Θεό τους ένας άνθρωπος που δεν είχε την εύνοιά του σε τούτη τη ζωή.
Ααααχ! Όταν με πιάνει το παραπονιάρικό μου με όλους τα βάζω... ;)

μαριάννα είπε...

@ koulpa

Ούτε να το σκέφτεσαι! :)))))
Ασήμαντα είναι όλα! Κάτι πήγε να μου πει ο γιος μου την ώρα που ανέβαζα το ποστ κι έφαγε ένα κράξιμο! Μη σ' ακούσω να ξαναπαραπονεθείς για τίποτα του λέω, σ' έφαγα! Τα έχασε το παιδί... μετά το είδε και μου είπε ότι είναι και μια κοπελιά Ιταλίδα έτσι, απίστευτη. Κάθεται σε καρέκλα λέει και με τα πόδια στο νεροχύτη πλένει πιάτα, μαγειρεύει, μεγαλώνει μωρά!!!!
Απίστευτη η ζωή και παίζει τρελά παιχνίδια στους ανθρώπους....

Φιλιά καλέ μου! :)

Alexis B είπε...

Κάλημέρα.
Αν γιά έναν καλλιτέχνη, λέμε "τι καλός, τί κορυφή" και άλλα τέτοια, γιά αυτόν τί πρέπει να πούμε?
Τελικά, ίσως λίγο άσχετο μέ το post, οφείλουμε μιά μεγάλη συγγνώμη πολιτεία και πολίτες, σέ αυτούς τους ανθρώπους που δέν φτάνει που η φύση στάθηκε άδικη μέ αυτούς, αλλά πολλές φορές τούς ορθόνουμε και εμείς οι αρτιμελείς, οι "υγιείς???" εμπόδια στόν δρόμο τους στήν ζωη?
Να έχεις μιά καλή μέρα.

Ανώνυμος είπε...

Απλως ηθελα να δωσω εμφαση και στη δικη σου σιωπη,γιατι τι να πεις για ανθρωπους σαν τον κ.Tony Menendez.Αντιγραφη;Moi?Jamais!Καλημερα.-ΑΤΠ-

μαριάννα είπε...

@ Alexis B

Καλημέρα Αλέξη μου!
Δίκιο έχεις... απόλυτο. Το επιβεβαιώνω καθημερινά. Στην Έλλάδα ειδικά είναι πολύ πίκρα. Εδώ που βρίσκομαι τώρα είναι απείρως καλύτερη η αντιμετώπιση. Προφανώς γιατί εδώ λειτουργεί το κράτος, όχι γιατί είναι πιο ευαίσθητοι πολίτες οι Ελβετοί από τους Έλληνες.

μαριάννα είπε...

-ΑΤΠ-

Συμφωνώ ως προς τη σιωπή... συχνά λέει πολύ περισσότερα.
Ώστε ΚΑΙ σ' αυτό μοιάζουμε; :) Ζαμαί κι εσύ! Είδες τί χάνω που δεν κάνεις μπλογκ;

Φιλιά!!!!

Dee Dee είπε...

Σκεφτομαι οτι, εστω και για κερδοσκοικους σκοπους, ανοιγονται πορτες σε αυτους τους ανθρωπους να τους γνωρισουμε και να παραδειγματιστουμε, να αναθαρρισουμε, να θαυμασουμε και να σκεφτουμε πολυ καλα την επομενη φορα που θα παραπονεθουμε για μια ασχημη μερα στη δουλεια!

Καλημερα κι απο μενα :)

μαριάννα είπε...

@ Dee Dee

Έλα ντε! Μόνο έτσι δυστυχώς οι άνθρωποι, που είμαστε εγωκεντρικά όντα, καταλαβαίνουμε πόσο χαζά πράγματα αφήνουμε να μας χαλάνε τη ζωή. Να σου πω την αλήθεια, ποτέ δεν την είχα αυτή τη μιζέρια. Ήμουν πολύ αισιόδοξη και εκτιμούσα τα δώρα της ζωής. Είχα πέσει όμως στην προσωποποίηση της γκρίνιας και της μιζέριας στον πρώην μου. Απίστευτο! Να σου έχει δώσει η ζωή απλόχερα, όλα τα καλούδια, μα όλα, και να μην είσαι ικανοποιημένος με τίποτα. Βίωσα τη φρίκη κανονικά! :)))
Ααααχ! Οι γονείς τι καταστροφές κάνουν στους ανθρώπους! Κι είναι και μόνιμες... δυστυχώς.

Καλημέρα! Φιλιά!

Cle Petridou είπε...

Φιλεναδα, πάντα καλά να είσαι.
Ηρθα για μια ζεστή αγκαλίτσα και ένα ζεστό καφέ και τα βρήκα και τα δύο

μαριάννα είπε...

@ Clelia

Καλώς το μου! Πολύ χαίρομαι που ήρθες! Ξέρεις ότι είναι ανοιχτά 24ωρο έτσι; ;)

gademissa είπε...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!

Δεν ξέρω τι να πώ! Χίλια μπράβο σ αυτόν τον άνθρωπο.